Pismo administratora

Gde ja stadoh-ti ćeš poći
Što ne mogoh-ti ćeš moći
Kud ja nisam-ti ćeš doći
Što ja počeh-ti produži…

J.Jovanović-Zmaj

Radovan PetrovićPoštovani,
posle osam godina postojanja bloga i skoro 1.500.000 Vaših poseta došao je kraj našeg druženja.
Od 06.jula 2017. godine sajt i blog zvanično prestaju sa radom.

Pokretanjem bloga želeo sam upoznati pre svega moje Ljubovijane u zemlji i inostranstvu sa nekim ljudima i nekim događajima iz naše prošlosti. Ideja da se ožive neke uspomene i sećanje naišla je na mnoga odobravanja i komentare od strane posetilaca bloga. Više »

Frizer Petar Gavrić-Pero

Rad je najbolja vaspitna mera.
Petar Gavrić

Petar-Gavrić-Pero-2Danas u 85-oj godini života i dalje sa ljubavlju priča o svom poslu i kaže da mu često nedostaje „druženje“ s makazama i češljem. Kao ženski frizer postao je ljubovijska institucija, bio je jedan od retkih muškaraca koji je frizirao žene. Mlađi naraštaji Ljubovije teško će pogoditi o kome se radi, a stariji pre svega žene odmah će reći da je to Pero frizer (Petar Gavrić-Pero).

Stari majstor dodaje, kako se nekad frizerski salon nije mogao otvoriti bez položenog majstorskog ispita i pet godina radnog staža. Danas, frizer može biti svako ko uzme makaze u ruke. Posledica toga je malo kvalitetnih majstora, nekvalitetan rad i sve veći broj mušterija sa uništenom kosom. Više »

Mileta Polić-Bata

Sve sudije da sude po zakoniku,
pravo kako piše u zakoniku,
a da ne sude po strahu od carstva mi.
Zakonik cara Dušana

Mileta Polić-Bata rođen je 26.09.1908. godine u Beogradu od oca Milorada, profesora i majke Drage, domaćice. Pravni fakultet završio je u Subotici 1936. godine. Prvo zaposlenje počinje kao apsolvent 1935. godine u Banskoj upravi Drinske banovine u Sarajevu gde ostaje do 1941. godine. Uz pomoć drugova sa kojima je radio biva prebačen u Srbiju, jer je po formiranju NDH (Nezavisna Država Hrvatska) bio na spisku za likvidaciju. Više »

Milorad Aćimović-Aćim

Vera u sebe je prva tajna uspeha.
Ralf Valdo Emerson

Milorad_Acimovic Polako se približavamo VI gastro festivalu u Ljuboviji 11. maja 2013. godine. Obavljaju se završne pripreme oko organizacije i prihvata učesnika ove manifestacije. Priča o Ljubovijskom festivalu ne bi bila kompletna bez priče o našem sugrađaninu i idejnom tvorcu manifestacije Miloradu Aćimoviću-Aćimu.
Porodica Aćimović doselila se iz Drlača 1979. godine u Ljuboviju. U kući Mirka i Slobodanke rodio se 1978. godine sin Milorad a godinu dana
kasnije i kći Dragana. Više »

Hoću u školu!

Nije dovoljno sticati znanje,
već ga treba i upotrebljavati.
Ciceron

„Partija zove“, tako je naglašeno u službenom dopisu koji je stigao sa zahtevom da moj otac započne službovanje u Ljuboviji. Te 1952. godine moj otac dolazi u Ljuboviju da radi kao državni službenik. Ostavlja svoje selo, svoj dom, zatalasane brežuljke i žitna polja pored reke Drine. Setno baca pogled na Drinu i prašnjav put (džadu) koji se pruža ispod rodne kuće sluteći da mu više povratka nema. Više »

Copy Guarded by IamShekhar's WP-CopyGuard.